Subsidies

Door je huis te verduurzamen met kunststof of aluminium kozijnen met dubbel of triple glas kun je subsidie aanvragen. Dit kan ook voor andere duurzame maatregelen.

Subsidie bij aanschaf van nieuwe kozijnen

Voor het klimaat, maar ook voor je eigen portemonnee aangezien de energieprijzen aanzienlijk blijven stijgen, is het aantrekkelijk om je huis te verduurzamen. Met een goed geïsoleerd huis verbruik je veel minder energie, dus heb je minder kosten en tevens een aangenaam klimaat in jouw huis.

Subsidie op dubbel glas of triple glas

Je kunt meer subsidie krijgen wanneer je jouw woning isoleert. Dit is afhankelijk van het type woning. Het vervangen van je kozijnen met dubbel (HR++) of triple (HR+++) glas behoort tot de isolatiemaatregelen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden.

Het is voor jou als eigenaar/bewoner vanaf 2023 mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen wanneer je vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel hebt gerealiseerd. In dat geval krijg je tot 15%* van de kosten als subsidie, mits jouw aanvraag voldoet aan de verder geldende voorwaarden.

Subsidie bij extra maatregelen

Heb je naast de eerste isolatiemaatregel een tweede isolatiemaatregel, of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting? Dan krijg je tot 30%* van de totale kosten als subsidie. Ons advies is om na te gaan wat jij, naast nieuwe kozijnen, nog meer kunt doen aan isolatie of klimaatvriendelijke verbeteringen voor jouw woning. Door deze subsidiemaatregelen vallen de kosten uiteindelijk lager uit.

Hoogte subsidie

De subsidies voor dubbel glas en triple glas zijn per 1 januari 2022 verhoogd. Dit geldt voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd of aangebracht. Ook de nieuwe minimale oppervlakte-eisen voor isolatiemaatregelen gelden voor alle aanvragen die vanaf 1 januari 2022 zijn ingediend.

Voor HR++ en triple glas is het subsidiebedrag als volgt:

Hoeveel subsidie ontvangt u?

Je hebt een tussenwoning en vervangt je ramen met dubbel glas. Een tussenwoning heeft gemiddeld 20m² glas. Je ontvangt in dit geval 20 maal €53,00 = €1.060,00 subsidie. Als je de ramen vervangt met Triple glas ontvang je 20 maal €150,00 = €3.000,00 subsidie.

Je hebt een vrijstaande woning en vervangt je ramen met dubbel dubbel glas. Jouw vrijstaande woning heeft bijvoorbeeld 45m² glas. Je ontvangt in dit geval 45 maal €53,00 = €2.385,00 subsidie. Als je de ramen vervangt met Triple glas ontvangt u 45 maal €150,00 = €6.750,00 subsidie.

Wanneer je een tweede isolatiemaatregel neemt wordt het subsidiepercentage verdubbeld.

Neem contact op en wij zullen je ondersteunen in de subsidieaanvraag. Voor jou is het (wellicht) onbekend terrein maar voor ons is het de dagelijkse bezigheid. We staan je graag bij om het verduurzamingsproject voor jou financieel aantrekkelijk te maken, maar vooral het ook leuk en laagdrempelig te houden.

Heb je een vraag?

Wij beantwoorden doorgaans binnen 24 uur je vraag.
Voor- en achternaam
E-mail adres
Tel. nummer
Opmerking of vraag
Vraag versturen
Veilig en gezond werken is voor ons van groot belang. Daarom zijn wij VCA gecertificeerd.

Bedankt!

Wij nemen je vraag in behandeling. Doorgaans krijg je binnen 24 uur antwoord!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Neem contact op

Liever direct contact? Bel of chat met één van onze experts.

Adviesgesprek bij je thuis.